Associate - Debt Advisory

Utrecht, Fulltime

Kennisgemaakt met het financieringsvak en de ambitie om er heel goed in te worden?

Bij ICC Consultants kan dat! Je gaat elke dag nauw samenwerken met ervaren seniors en veel leren. Je werkt aan grote- en zeer diverse opdrachten en staat daarbij altijd aan de kant van de klant. Dat betekent dat je analysewerk 100% in orde moet zijn en dat je doorgaat tot er, linksom of rechtsom, een passende oplossing voor de klant is.

De functie

Het debt advisory team  van ICC begeleidt en adviseert ondernemingen bij het realiseren van nieuwe financieringen (bancair en non-bancair) en het verbeteren van de bestaande financieringsstructuur en –voorwaarden. De vraag naar onze diensten neemt al tijden hard toe en je hoeft je dus niet direct bezig te houden met acquisitie en netwerken. Als associate debt advisory zorg jij juist voor een kwalitatief goede uitvoering van de opdrachten. De volgende werkzaamheden worden door jou verricht:

 • Verzamelen en analyseren van alle relevante financiële informatie van (nieuwe) opdrachtgevers;
 • Verwerken van de cijfers in verschillende financieringsmodellen, o.a. om het risicoprofiel van de onderneming en het bancaire rendement (RAROC) te bepalen;
 • Beoordelen van de bestaande financiering  op structuur, voorwaarden en condities (financieringen liggen in omvang tussen € 10 mio - € 250 mio);
 • Signaleren van hoe de toekomstige financieringsstructuur beter zou kunnen aansluiten bij de strategie en doelstellingen van de ondernemer;
 • Signaleren van overige verbetermogelijkheden. Kan de financiering ruimer? Flexibeler? Goedkoper?;
 • RfP’s en teasers maken waarmee de financiers (bancair en non-bancair) benaderd gaan worden.

Uiteraard heb je klantcontact tijdens de uitvoering van de opdracht, ga je regelmatig mee met je senior collega’s naar klant- en financiersgesprekken en werk je samen met de M&A- en treasury collega’s binnen ICC.

Jouw profiel

Je bent analytisch sterk, je kunt goed hoofd- en bijzaken onderscheiden, snel een specifieke casus doorgronden en je bent heel leergierig. Je vindt het leuk financieringsvraagstukken op te lossen, je communiceert helder en je houdt het overzicht als je met meerdere mensen aan diverse opdrachten tegelijk werkt. Verder beschik je over:

 • Een recent afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur in een (bedrijfs)economische- of financiële richting;
 • Circa 1-4 jaar relevante werk/stage ervaring bij een bank, accountancy kantoor, private equity , corporate finance boutique, enz.;
 • Een gezond portie gedrevenheid, groot leervermogen en werklust;
 • Interesse in ondernemers, private equity en (familie)bedrijven;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse - en Engelse taal.

Dit bieden wij

Een zeer afwisselende en uitdagende functie waarin je jezelf razendsnel kunt ontwikkelen tot allround financieringsexpert en waarin je ook veel gaat leren op het gebied van M&A (via onze partner 1602 Capital) en het afdekken van rente-valuta- en commodityrisico’s.  Je verliest geen tijd en energie aan compliance, interne fiattering en andere beperkingen die er in een grote (bancaire) organisatie nu eenmaal wel zijn. Kortom, 100% van je tijd inhoudelijk bezig zijn met wat je leuk vindt; het financieringsvak. Daarnaast krijg je een leuke groep collega’s om mee te sparren en te socializen en werk je op een prettig kantoor in Utrecht centrum boven de Bijenkorf. Verder bieden we je:

 • Aantrekkelijk salaris en bonusregeling
 • Doorgroeimogelijkheden afhankelijk van je ambities en vaardigheden;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, incl. pensioenregeling, verzekeringen en een mobiliteitsbudget;
 • Opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • 27 vakantiedagen.

Wie zijn wij?

Onze organisatie telt ongeveer dertig medewerkers. Er is een groep zeer ervaren veertigers en vijftigers en een snelgroeiende groep twintigers en dertigers die het stokje in de toekomst gaat overnemen. Samenwerken en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel en je krijgt volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen en bij te dragen aan het succes en de groei van ICC. Zijn jouw ideeën en plannen goed dan kunnen ze razendsnel in de praktijk gebracht worden. De lijnen zijn kort en de sfeer is goed. ICC is een DGA-onderneming met het karakter van een familiebedrijf. Bij ons gaat het niet om de grootste deal en de hoogste groei, maar om tevreden klanten, continuïteit en gestage groei.

De menselijke maat staat voorop en we hechten veel waarde aan een goede werk-privé balans voor alle medewerkers. Er wordt hard gewerkt, maar geen avond- of nachtwerk, om 18 uur is iedereen naar huis. Je hebt de flexibiliteit om je werktijden zo in te delen dat ze bij jou passen. Mensen blijven over het algemeen lang bij ons werken en waarderen de vrijheid die ze krijgen om hun eigen werk in te delen en de focus op kwaliteit bij de werkzaamheden. Je kent al je collega’s persoonlijk en ons internationale salesteam geeft ICC een leuk internationaal karakter. Lunchen doe je met collega's op kantoor of gezamenlijk ergens aan de Oudegracht. Op vrijdagmiddag om 16 uur is het company café open voor een gezellige borrel en hier ontstaan vaak mooie initiatieven voor allerlei leuke sociale – en sportieve events die met regelmaat georganiseerd worden. 

Contact

Werk jij graag voor bedrijven waar je met jouw financieringskennis en -ervaring nog echt waarde kunt toevoegen, dan is deze rol iets voor jou! Kijk op www.icc-consultants.nl  Wil je van gedachten wisselen over het werken bij ICC of over deze functie neem dan contact op met onze Managing Director Arian Ververs op 030-8201221. Solliciteren doe je door je CV met motivatie te mailen naar [email protected].

Solliciteer direct

Wil je meer weten?

Arian Ververs

Arian Ververs

Managing Director

DIRECT BELLEN