Head of Desk - Debt Advisory

Utrecht, Fulltime

Allround financieringsspecialist met overzicht en coachende kwaliteiten

Ben jij als financieringsspecialist toe aan een nieuwe uitdaging? Vind je de inhoud leuker dan de commercie? En vind je het leuk je eigen team op te bouwen, je kennis en ervaring te delen, samen veel werk te verzetten en echt aan de kant van de klant te staan? Dan is deze rol iets voor jou!

De functie

Het debt advisory team  van ICC begeleidt en adviseert ondernemingen bij het realiseren van nieuwe financieringen (bancair en non-bancair) en het verbeteren van de bestaande financieringsstructuur en –voorwaarden. De vraag naar onze diensten neemt al tijden hard toe en je hoeft je dus niet bezig te houden met acquisitie en netwerken. Als Head of Desk ben jij de meewerkend voorman die zorgt voor een kwalitatief goede uitvoering van de opdrachten. Je verdeelt het werk, bewaakt de voortgang, houdt het overzicht en toetst de kwaliteit. De volgende werkzaamheden worden door jou en je op te bouwen team verricht:

 • Verzamelen en analyseren van alle relevante financiële informatie van (nieuwe) opdrachtgevers;
 • Verwerken van de cijfers in verschillende financieringsmodellen, o.a. om het risicoprofiel van de onderneming en het bancaire rendement (RAROC) te bepalen;
 • Beoordelen van de bestaande financiering  op structuur, voorwaarden en condities;
 • Signaleren van hoe de toekomstige financieringsstructuur beter zou kunnen aansluiten bij de strategie en doelstellingen van de ondernemer;
 • Signaleren van overige verbetermogelijkheden. Kan de financiering ruimer? Flexibeler? Goedkoper?;
 • RfP’s en teasers maken waarmee de financiers (bancair en non-bancair) benaderd gaan worden;
 • Procesmanagement; begeleiden van de communicatie tussen opdrachtgever, de potentiële financiers en  het ICC debt advisory team tot het gehele traject succesvol afgerond is.

Uiteraard heb je klantcontact tijdens de uitvoering van de opdracht, ga je regelmatig mee met je senior collega’s naar klant- en financiersgesprekken en werk je samen met de M&A- en treasury collega’s binnen ICC.

Jouw profiel

Je bent analytisch en organisatorisch  sterk, je kunt goed hoofd- en bijzaken onderscheiden en snel een specifieke casus doorgronden. Je weet wat wel of niet haalbaar is in de financieringsmarkt en je vindt het leuk een financieringsvraagstuk op te lossen waarbij je echt aan de kant van de klant staat. Je hoeft niet op de voorgrond te staan, maar je communiceert helder en leidt graag mensen op. Je houdt het overzicht als je met meerdere mensen aan diverse opdrachten tegelijk werkt. Verder beschik je over:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur in een (bedrijfs)economische- of financiële richting;
 • Circa 5 - 15 jaar werkervaring, bij voorkeur als financieringsspecialist, kredietanalist, structured finance specialist, bijzonder beheer of vergelijkbare functie binnen een grootbank of adviesbureau;
 • Affiniteit met financieringen in omvang van € 10 mio - € 250 mio;
 • Sterke analytische vaardigheden;
 • Een gezond portie gedrevenheid, groot leervermogen en werklust;
 • Interesse in ondernemers, private equity en (familie)bedrijven;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse - en Engelse taal.

Dit bieden wij

Een zeer afwisselende en uitdagende functie. Je staat daarbij echt aan de kant van de klant en verliest geen tijd en energie meer aan compliance, interne fiattering en andere beperkingen die er in een grote (bancaire) organisatie nu eenmaal wel zijn. Kortom, 100% van je tijd inhoudelijk bezig zijn met wat je leuk vindt; het financieringsvak. We bieden jou een omgeving waar je jezelf verder kunt ontwikkelen als financieringsexpert, maar ook veel kunt leren op het gebied van M&A (via onze partner 1602 Capital) en het afdekken van rente-, valuta- en commodityrisico’s. Daarnaast krijg je ervaren collega’s om mee te sparren en werk je op een prettig kantoor in Utrecht centrum. Verder bieden we je:

 • Aantrekkelijk salaris en bonusregeling
 • Doorgroeimogelijkheden afhankelijk van je ambities en vaardigheden;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, incl. pensioenregeling en een mobiliteitsbudget;
 • Opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • 27 vakantiedagen. 

Wie zijn wij?

Onze organisatie telt ongeveer dertig medewerkers. Er is een groep zeer ervaren veertigers en vijftigers en een snelgroeiende groep twintigers en dertigers die het stokje in de toekomst gaat overnemen. Samenwerken en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel en je krijgt volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen en bij te dragen aan het succes en de groei van ICC. Zijn jouw ideeën en plannen goed dan kunnen ze razendsnel in de praktijk gebracht worden. De lijnen zijn kort en de sfeer is goed. ICC is een DGA-onderneming met het karakter van een familiebedrijf. Bij ons gaat het niet om de grootste deal en de hoogste groei, maar om tevreden klanten, continuïteit en gestage groei.

De menselijke maat staat voorop en we hechten veel waarde aan een goede werk-privé balans voor alle medewerkers. Er wordt hard gewerkt, maar geen avond- of nachtwerk, om 18 uur is iedereen naar huis. Je hebt de flexibiliteit om je werktijden zo in te delen dat ze bij jou passen. Mensen blijven over het algemeen lang bij ons werken en waarderen de vrijheid die ze krijgen om hun eigen werk in te delen en de focus op kwaliteit bij de werkzaamheden. Je kent al je collega’s persoonlijk en ons internationale salesteam geeft ICC een leuk internationaal karakter. Lunchen doe je met collega's op kantoor of gezamenlijk ergens aan de Oudegracht. Op vrijdagmiddag om 16 uur is het company café open voor een gezellige borrel en hier ontstaan vaak mooie initiatieven voor allerlei leuke sociale – en sportieve events die met regelmaat georganiseerd worden. 

Contact

Werk jij graag voor bedrijven waar je met jouw financieringskennis en -ervaring nog echt waarde kunt toevoegen, dan is deze rol iets voor jou! Kijk op www.icc-consultants.nl  Wil je van gedachten wisselen over het werken bij ICC of over deze functie neem dan contact op met onze Managing Director Arian Ververs op 030-8201221. Solliciteren doe je door je CV met motivatie te mailen naar [email protected].

Solliciteer direct

Wil je meer weten?

Arian Ververs

Arian Ververs

Managing Director

DIRECT BELLEN