Rob Fortuin: "ICC Consultants heeft ons geholpen om een goed formeel voorstel te maken, dat op het juiste niveau aansluit bij de taal van de banken."

CSU
CSU is vanuit 11 vestigingen landelijk actief in de schoonmaak branche. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Eindhoven, Utrecht en Den Haag. Voor diverse sectoren zoals zorg, onderwijs, leisure en kantoren is CSU al meer dan 50 jaar een gespecialiseerde schoonmaakpartner. CSU biedt werk aan ruim 16.000 mensen en is marktleider in Nederland. Duurzaamheid, goed werkgeverschap, hospitality en innovatie zijn belangrijke thema’s die in de bedrijfsvoering en diverse projecten terugkomen. 

CSU won de Koning Willem I Prijs 2020. Deze prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan bedrijven die uitblinken in goed ondernemerschap. CSU is ook gecertificeerd met het OSB-Keurmerk, de CO2-prestatieladder en PSO-Trede 3. CSU kwam in 2020 in het jaarlijkse onderzoek van MT500 als de nummer 1 in facilitaire dienstverlening naar voren, net als in 2019. Ook is CSU in 2020 door Facto uitgeroepen als Partner of Choice: de nummer 1 partner in schoonmaak binnen de facilitaire dienstverlening. CSU is voor het zevende jaar op rij gecertificeerd als ‘Top Employer Nederland’.

Uitdaging
Rob Fortuin, CFO; We hadden een aantal faciliteiten die weer verlengd moesten worden. Een vrij eenvoudige opdracht. Het werd echter ingewikkeld omdat de Corona-crisis in het voorjaar was begonnen. Dat betekende een onzekere toekomst, ook wat betreft financiering. We hadden een vrij grote financiering van €50 miljoen nodig. Daar moest een goed voorstel voor geschreven worden.  We hadden er geen behoefte aan om van bank te wisselen.

Oplossing en resultaat
ICC Consultants heeft ons geholpen om een goed voorstel te maken. Een formeel voorstel met de vereiste vakterminologie die op het juiste niveau aansluit bij de taal van de banken. Wij vinden het heel prettig om samen te werken met financieel specialisten; specialisten die, zoals wij zeggen, ‘banks’, spreken.

Het resultaat van de samenwerking met ICC Consultants is dat we voor de lange termijn vaste afspraken konden maken met de banken. De financiering van onze onderneming is langdurig gewaarborgd. Dit betekent dat er voldoende middelen beschikbaar zijn om de nodige investeringen te doen. Dit geeft ons de rust om bezig te zijn met waar we goed in zijn: specialistische schoonmaakpartner zijn voor diverse sectoren.

Samenwerking met ICC Consultants
Rob Fortuin over de samenwerking met ICC:
"We hebben de samenwerking met ICC als zeer prettig ervaren. Finance specialist Eelco van de Lustgraaf heeft kennis van zaken. Toen wij onze vragen bij hem neerlegden, kregen we al snel een prima voorstel. Hij verstond de kunst om onze financieringsbehoeften naar vorm en inhoud adequaat te vertalen naar de taal van de banken. Omdat de vertaalslag zo vroeg in het traject gemaakt werd, konden we in gesprek met de banken slagvaardig doorpakken."

"We zijn erg tevreden over deze prettige en snelle communicatie. Zonder ICC Consultants was dit een veel  langduriger proces geworden met ongetwijfeld veel spraakverwarring. De volgende keer zou ik zeker ICC Consultants weer inschakelen!"