Tips en actuele ontwikkelingen

Aantrekkelijke mogelijkheden voor rentehedging?

Damian Honders
Damian Honders
Account Manager
vrijdag, 9 juni 2023

Indien u het variabele renterisico (verdere stijging Euribor) uit hoofde van uw financiering wilt of moet afdekken, dan zijn de volgende twee marktomstandigheden gunstig voor u:

Lees verder

Nieuwe bankencrisis in aantocht?

Eddy Markus
Eddy Markus
Executive Director
vrijdag, 10 maart 2023

Gisteren werden de financiële markten plotseling opgeschrikt door problemen bij een bank in Californië. Meteen werd men bevreesd dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Vandaar dat de aandelenkoersen hard daalden en staatsobligaties als gevolg van een flight to quality  hard stegen. Deze situatie roept twee belangrijke vragen op:

Lees verder

Aankondiging partnership 1602 Capital & ICC Consultants

Arian Ververs
Arian Ververs
Managing Director
maandag, 30 januari 2023

ICC Consultants BV en 1602 Capital Partners zijn per 1 januari 2023 een partnership aangegaan om elkaars kennis en expertise te versterken en al hun relaties in de volle breedte te kunnen adviseren op het gebied van M&A, risk management en debt & capital vraagstukken.

Lees verder

Training valutarisico management 24 november a.s.

Arian Ververs
Arian Ververs
Managing Director
donderdag, 3 november 2022

Na een lange periode van relatief beperkte koersschommelingen is de beweeglijkheid in de grote valutaparen sterk toegenomen. Om deze risico’s zo goed mogelijk te managen in 2023, is dit een goed moment om de eigen werkwijze tegen het licht te houden en de kennis van iedereen binnen het team weer helemaal up-to-date te brengen. 

Lees verder

Valutabeleid met EUR/USD op 1,00

Auke Middel
Auke Middel
Senior Consultant
maandag, 11 juli 2022

De zogenaamde koopkrachtpariteit voor EUR/USD ligt ergens rond de 1,15-1,20. Dit betekent dat de huidige koers van ca 1,00 zeer gunstig is voor dollarverkopers en zeer ongunstig voor dollarkopers. Hoe kunnen beide groepen het beste met deze situatie omgaan?

Lees verder

Behoefte aan extra financiering (buiten de bank om)? Deel II

Marc van Dijk
Marc van Dijk
Senior Consultant
woensdag, 15 juni 2022

Bij het zoeken naar aanvullende financiering adviseert ICC ondernemingen altijd eerst om de huidige financieringssituatie in kaart te brengen door middel van een financieringsanalyse. In deze analyse worden onder meer de volgende zaken uitgewerkt:

Lees verder

Behoefte aan extra financiering? Deel I

Marc van Dijk
Marc van Dijk
Senior Consultant
donderdag, 9 juni 2022

In dit artikel kunt u meer lezen over de kenmerken en mogelijkheden van alternatieve financieringen. Met alternatieve financieringen worden over het algemeen financieringen bedoeld die niet door banken worden verstrekt; denk hierbij bijvoorbeeld aan financieringsvormen als:

Lees verder

Corona uitbraak Beijing opportunity voor bedrijven om renterisico af te dekken

Eddy Markus
Eddy Markus
Executive Director
maandag, 25 april 2022

Corona zet opnieuw de wereld op de kop

Lees verder

Economie & politiek - update maart 2022

Andy Langenkamp
Andy Langenkamp
Political Analyst
woensdag, 16 maart 2022

Het ziet ernaar uit dat de oorlog in Oekraïne nog een tijd aanhoudt. Het Westen kan niet veel anders dan reageren met veel meer defensie-uitgaven en sancties tegen Rusland. Dit laatste drijft allerlei prijzen op, met name die van energie en voedsel. Met als gevolg inflatie die flink boven de loonstijgingen uitkomt. Dit betekent koopkrachtverlies voor de westerse consument. 

Lees verder

Commodityrisico's - update maart 2022

Robbert Marneffe
Robbert Marneffe
Commodity Consultant
woensdag, 9 maart 2022

Voor de Oekraïne-oorlog zaten veel grondstoffenprijzen al in de lift, maar Poetins inval heeft die lift inmiddels door het dak geblazen: prijzen voor o.a. olie en aardgas, metalen en granen/oliezaden als tarwe en zonnebloempitten hebben torenhoge niveaus zo niet records bereikt en bijvoorbeeld voor nikkel werd de handel zelfs al opgeschort door ongekende prijsbewegingen.

Lees verder