Ons kennisniveau op hetzelfde niveau als dat van de bank

"Er is heel bewust voor gekozen om ICC als externe partij bij te schakelen in dit voor ons complexe traject. Na een aantal verkennende gesprekken heeft ICC allereerst de financieringsmogelijkheden voor de Sinvest Group in kaart gebracht. Hieruit hebben wij de gewenste financieringsstructuur gekozen en vervolgens aan ICC gevraagd deze structuur ook daadwerkelijk te gaan realiseren. Gedurende het traject was het opvallend dat de bank zich meer ging verantwoorden over de beslissingen die zij nam en hoe bepaalde ratio‚ÄĚs berekend werden. Door de aanwezigheid van een onafhankelijke derde partij, die volledig op de hoogte is van alle processen binnen een bank, kregen wij snel het gevoel echt een goede deal te kunnen sluiten."

Joost Clijsen, Senior Consultant Finance bij ICC: "Sinvest Group begeleiden bij de herfinanciering was om vele redenen een plezierige opdracht, maar wat Sinvest Group echt kenmerkte was dat ze precies wilde weten wat er mogelijk was in het huidige bankenlandschap en daarbij ook goed kon aangeven wat zij wel of niet wilde."

Gerrit Roelofsen: "De toegevoegde waarde van ICC is dat ze ons kennisniveau op hetzelfde niveau hebben gebracht als dat van de bank. Hierdoor hebben we een optimale financieringsstructuur en een betere bankrelatie kunnen realiseren. Het vroeg wel om een investering, maar als je dan de tarieven in de eerste offertes van de bank vergelijkt met de uiteindelijke condities in de kredietovereenkomst, dan hebben wij dat ruimschoots terugverdiend."

Sinvest Group is de holding van Sibo, een groothandel en leverancier van technische producten aan de vijver-, zwembad- en beregeningsmarkt en VGE International een producent van UV-C en filters voor de zwembad en vijvermarkt. Naar aanleiding van een strategische heroverweging van haar huisbank was Sinvest Group op zoek naar een nieuwe financieringsverschaffer.