Waarbij kunnen we u van dienst zijn?

Beter beschermd tegen stijgende grondstofprijzen?

Veel bedrijven hebben last van de sterk stijgende brandstof-, energie- en grondstofprijzen. Deze extra kosten doorberekenen is in de praktijk vaak lastig. Mogelijk speelt dit ook in uw onderneming en vraagt u zich af hoe u uw marge en concurrentiepositie beter kunt beschermen?

Nu omstandigheden in de grondstoffenmarkten extremer worden realiseren veel bedrijven zich dat ze onvoldoende grip hebben op de kostenontwikkelingen. Ook zitten verschillende afdelingen (risk, inkoop, management, sales) niet altijd op één lijn en kan dit resulteren in een ad hoc beleid waarbij men 'achter de markt aanloopt'.

Partijen met een gestructureerd grondstoffenrisicomanagement worden uiteraard met dezelfde kostenstijgingen geconfronteerd, maar hebben wel een beter gevulde gereedschapskist om de impact hiervan te beperken. 

Vragen die kunnen spelen zijn: Hebben wij al onze exposures op de grondstoffenmarken volledig in kaart? Is het volstrekt helder wie verantwoordelijk is voor het managen van deze risico’s? Hoe kunnen we ons risicomanagement verder verbeteren? Is de continuïteit van onze bedrijfsvoering ook bij een extreme prijsontwikkeling gewaarborgd? Staan de kosten van ons hedge-beleid in verhouding tot het risico dat we lopen? Kunnen de kosten omlaag?
ICC kan met een ervaren en onafhankelijke blik naar uw grondstoffenrisico’s kijken, de verbetermogelijkheden in kaart brengen en deze desgewenst realiseren. 

Stel uw vraag aan

Robbert Marneffe

Robbert Marneffe

Commodity Consultant

DIRECT BELLEN DOWNLOAD WHITEPAPER

Waarom kiezen voor ICC?

checkmark

ICC heeft bijna 20 jaar ervaring in het managen van commodityrisico's voor bedrijven

checkmark

ICC heeft een AFM vergunning om over commodityderivaten te mogen adviseren

checkmark

ICC adviseert nooit transactiegericht en u beslist altijd zelf

checkmark

ICC's commodity analyse geeft perfect inzicht in de verbetermogelijkheden van uw commodityriskmanagement

checkmark

ICC deelt inzicht en best practices van toonaangevende bedrijven in verschillende sectoren

checkmark

Een gestructureerd commmodityrisicobeleid geeft rust, meer controle, betere resultaten en lagere transactiekosten

Selectie recente opdrachtgevers

Loodswezen
Refresco
EG Fuel
Henkel
CSM Ingredients
Twentsche Kabelfabriek
Viking River Cruises
Chemship

Recente ontwikkelingen

Commodityrisico's - update maart 2022

Robbert Marneffe
Robbert Marneffe
Commodity Consultant
woensdag, 9 maart 2022

Voor de Oekraïne-oorlog zaten veel grondstoffenprijzen al in de lift, maar Poetins inval heeft die lift inmiddels door het dak geblazen: prijzen voor o.a. olie en aardgas, metalen en granen/oliezaden als tarwe en zonnebloempitten hebben torenhoge niveaus zo niet records bereikt en bijvoorbeeld voor nikkel werd de handel zelfs al opgeschort door ongekende prijsbewegingen.

Lees verder

Beter beschermd tegen stijgende grondstofprijzen in 2022?

Robbert Marneffe
Robbert Marneffe
Commodity Consultant
dinsdag, 14 december 2021

Recentelijk verschijnen er veel berichten over de glastuinbouw en de energie-intensieve industrie die in de problemen zit door de record hoge gasprijzen en stroomkosten. Ook de  zich van de Coronacrisis herstellende vervoer- en transportsector (land, zee, lucht) staat al meteen weer onder grote druk van de fors stijgende olieprijzen. En ook de metaalverwerkende industrie moet op inkoop concurreren met nieuwe grootgebruikers in de renewables, EV en batterijen industrieën tegen almaar hogere prijzen.

Lees verder