Waarbij kunnen we u van dienst zijn?

Een passende rente-afdekking tegen de scherpst mogelijke pricing

Na een jarenlange periode van extreem lage en zelfs negatieve rentes, stijgen de rentes nu. Als u variabel gefinancierd bent betekent een stijging van 1% voor elke EUR 10 miljoen aan financiering, EUR 100.000,- hogere rentelasten per jaar. De rentemarkt biedt uitstekende mogelijkheden om u tegen deze kostenstijging te beschermen.

Een goed passende rentehedge is maatwerk. Welk instrument  is geschikt voor het afdekken van uw renterisico’s? Een rentecap? Een renteswap? Een swaption? Of misschien wel een combinatie? Al deze instrumenten hebben voor- en nadelen. Gaat u uiteindelijk bij uw bank een rente-instrument afsluiten, dan krijgt u te maken met de complexe en intransparante prijsvorming van deze treasury producten. De trader van uw bank bepaalt wat u betaalt en probeert de inkomsten voor de bank te maximaliseren. Bankmarges van vele tienduizenden tot honderdduizenden euro's per transactie zijn helaas geen uitzondering. 

Wij helpen u graag om te beoordelen welke rente-afdekking het meest geschikt is voor u en we onderhandelen voor u met de bank, zodat u forse besparingen op uw toekomstige rentelasten realiseert. Bespreek vrijblijvend uw situatie met ons en download hiernaast de whitepaper; 'Verborgen bankmarges in renteswaps'. Het geeft aan waarom bedrijven door gebrek aan inzicht jarenlang een te hoge rente of premie betalen.

Stel uw vraag aan

Auke Middel

Auke Middel

Senior Consultant

DIRECT BELLEN DOWNLOAD WHITEPAPER

Waarom kiezen voor ICC?

checkmark

ICC heeft ruime ervaring met het afdekken van renterisico's voor bedrijven en instellingen

checkmark

ICC werkt met dezelfde real-time pricingsystemen als uw bank

checkmark

ICC brengt vooraf uw afdekmogelijkheden in kaart, u maakt een weloverwogen keuze

checkmark

ICC onderhandelt voor u met uw bank, waardoor u scherper bediend wordt

checkmark

ICC legt alle details, ook de gerealiseerde besparing, vast in een 'Trade Recap'

checkmark

ICC kan alle mogelijke rentederivaten onafhankelijk waarderen voor uw jaarrekening

Selectie recente opdrachtgevers

Powersports Distribution Group
Vybros Capital Partners
Catom
Solarclarity
CED Group
Moto Mobility Group
Realfort
Oritivity

Recente ontwikkelingen

Renterisico's - update maart 2022

Auke Middel
Auke Middel
Senior Consultant
woensdag, 9 maart 2022

Na een jarenlange periode van extreem lage (en zelfs negatieve) rentes, heeft een hardnekkig opgelopen inflatie geleid tot een flinke stijging van de lange rentes en ligt ook een verhoging van de variabele (Euribor) rente in het verschiet. De (IRS)markten prijzen momenteel in dat het Euribor tarief per begin 2023 weer positief zal zijn. 

Lees verder

Corona kan rentes nog veel verder opdrijven

Eddy Markus
Eddy Markus
Executive Director
woensdag, 19 januari 2022

Hetgeen de boel zo op zijn kop zet, is Corona. Het virus sloeg begin 2020 toe, net op het moment dat de meeste economieën goed draaiden en de werkloosheid vrij laag stond. Door Corona en de daaraan verbonden lockdowns et cetera, stortten de economieën evenwel in elkaar. Iets waarop meteen massaal fiscaal en monetair gestimuleerd werd. Hierdoor is de vraag naar goederen en diensten, dan ook weer hersteld naar het niveau van voordat Corona uitbrak of daar zelfs bovenuit geklommen. 

Lees verder