Overslaan en naar de inhoud gaan

Debt & Capital

Ervaren oud-bankiers die met u de best passende financiering realiseren

ICC heeft als onafhankelijke debt advisor tientallen jaren ervaring en een uitgebreide track record bij zowel familiebedrijven als private equity. Wij adviseren over de gehele rechterkant van uw balans en realiseren de financieringsstructuur die uw bedrijfsstrategie optimaal ondersteunt tegen de best mogelijke voorwaarden. ICC is gespecialiseerd in het begeleiden van het midden- en grootbedrijf  met een totale financieringsomvang vanaf EUR 10 miljoen.  

Groeifinanciering

De groei van een bedrijf gaat veelal samen met de vraag naar extra financiering. Dit kan gelegen zijn in extra werkkapitaal, nieuwe machines of bijvoorbeeld een nieuw bedrijfspand. ICC adviseert dagelijks ondernemers en private equity die hun bedrijf willen laten groeien. Wij kijken samen naar de financieringsbehoefte en hoe deze het beste ingevuld kan worden, rekening houdend met de groeistrategie van de onderneming. 

Herfinanciering

Bij een herfinanciering wordt een bestaande financiering, vaak met uitbreiding, vervangen door een nieuwe financiering. Gemiddeld onderhandelt een onderneming één keer in de drie á vier jaar met de bank over de financieringsvoorwaarden. In die periode kan er veel veranderen zoals de performance en strategie van de onderneming, de marktrente, de financieringsmarkt en het bankenlandschap. Aan de hand van een helder stappenplan ontzorgt ICC u in dit proces en realiseert zij de herfinanciering en gewenste uitbreiding. 

Acquisitiefinanciering

ICC heeft een uitgebreid track record op het gebied van het financieren van overnames voor zowel familiebedrijven als private equity, gerealiseerd met banken, debt fondsen, risicodragend kapitaal verschaffers, etc. Onze dienstverlening omvat het adviseren over en het aantrekken van het volledige spectrum aan financieringsmogelijkheden. Dit varieert van volledige senior financieringen, unitranche en mezzanine leningen tot equity oplossingen.

Non-bancaire financiering

Binnen het midden- en grootbedrijf zien we de laatste jaren steeds vaker financieringen die niet door een bank verstrekt zijn. ICC heeft goede contacten met veel non-bancaire financiers in binnen- en buitenland. De grote verscheidenheid aan financieringsvormen, gewenste omvang, sectorvoorkeuren en gehanteerde financieringscriteria biedt ICC de mogelijkheid een financier en financieringsoplossing te vinden die bij u past.

Risicodragend kapitaal

Risicokapitaal is een investering in een bedrijf die gedaan wordt door een investeerder in ruil voor aandelen of als een lening die tot het aansprakelijk vermogen van het bedrijf wordt gerekend. Een voorbeeld hiervan is een achtergestelde lening (junior of mezzanine). ICC heeft een ruim netwerk van binnen- en buitenlandse partijen die risicodragend kapitaal beschikbaar hebben. 

Mergers & Acquisitions

Op M&A gebied heeft ICC een partnership met 1602 Capital Partners, waarbij we gezamenlijk adviseren op alle aspecten van aan- en verkooptransacties. ICC/1602 adviseert klanten bij marktoriëntatie, tenderprocessen en exclusieve 1-op-1 transacties. Onze M&A dienstverlening betreft acquisities, fusies, desinvesteringen, management buy-outs en -buy-ins, strategische allianties en joint ventures.

Bedrijfsopvolging

ICC is historisch gezien sterk vertegenwoordigd bij familiebedrijven waar vraagstukken omtrent bedrijfsopvolging en de overdracht naar een volgende generatie vaak voorkomen. Bij ons en onze partner 1602 is er veel kennis en ervaring beschikbaar voor het begeleiden van bedrijfsopvolgingsprocessen en de financiering hiervan.

Discussie met uw financier?

Een goede relatie met uw financier is belangrijk. Toch ziet ICC in haar financieringspraktijk regelmatig discussie en onbegrip tussen financiers en onderneming. Vaak is dit ingegeven door continu veranderende regelgeving waaraan banken moeten voldoen en die voor ondernemingen niet altijd duidelijk is. Ook is er natuurlijk een tegengesteld belang op de financieringsvoorwaarden zelf en heeft men vaak een andere risicoperceptie van de te financieren onderneming. Graag beantwoorden wij uw vragen hierover. 

Team Debt & Capital

Joost Clijsen

Senior consultant

Marc van Dijk

Senior consultant

Jean-Luc Zeguers

Mergers & Acquisitions

Dennis van der Linde

Mergers & Acquisitions

Whitepaper - in 8 stappen naar een optimale financiering

We behandelen ontwikkelingen in de financieringsmarkt, en hoe u in 8 stappen een optimale kapitaalstructuur - en financieringsvoorwaarden voor uw onderneming realiseert.