Overslaan en naar de inhoud gaan

Renterisico

De optimale hedge tegen de scherpst mogelijke pricing

Na een lange periode van extreem lage - en zelfs negatieve rentestanden hebben centrale banken, in een poging de hoge inflatie te beteugelen, de geldmarktrentes in recordtempo verhoogd. Met een Euribor tarief van bijna 4% bestaat het grootste deel van de financieringskosten in het bedrijfsleven tegenwoordig uit deze marktrentecomponent en is renterisicomanagement weer actueel. Het Euribor tarief kan dalen, maar ook langdurig hoog blijven en zelfs verder stijgen. Hoe gaat u met dit risico om? 

ICC heeft tientallen jaren ervaring als onafhankelijk adviseur van (familie)bedrijven, (semi-)publieke organisaties & instellingen, private equity firms, small & midcap bedrijven en beursgenoteerde ondernemingen bij het optimaal beheersen van renterisico’s. Van het medebepalen van een optimale afdekstrategie, tot het controleren – en uitonderhandelen van marktconforme bankmarges bij het afsluiten van hedges bij uw eigen bank. Wij zijn nooit tegenpartij bij transacties, worden uitsluitend betaald door onze opdrachtgevers en beschikken bovendien over een AFM-vergunning om te mogen adviseren over renterisico’s. ICC begeleidt wekelijks rentetransacties (IRS, Cap, Collar, etc.), met hoofdsommen vanaf circa EUR 10 miljoen tot EUR 500 miljoen. 

Wij beoordelen graag welke rente-afdekking het meest geschikt is voor u en realiseren (forse) besparingen op uw toekomstige rentelasten. Lees hieronder hoe wij te werk gaan en neem vrijblijvend contact op om uw situatie met ons te bespreken.

Selectie recente opdrachtgevers

CompaNanny

Renterisico

Powersports Distribution Group

Renterisico

Vybros Capital Partners

Renterisico

Solarclarity

Renterisico

Whitepaper - Renterisicobeheer & bankmarges

We behandelen de voor- en nadelen van verschillende hedging instrumenten en geven u inzicht in (verborgen) bankmarges.