Overslaan en naar de inhoud gaan

Herfinanciering

Bij een herfinanciering wordt een bestaande financiering vervangen en/of uitgebreid door een nieuwe financiering. Op basis van uw huidige risicoprofiel (rating) brengt ICC in kaart wat de bank aan u verdient en wat uw toekomstige financieringsmogelijkheden zijn op het gebied van flexibiliteit (hoogte financiering, beschikbaarheid, aflossing, etc.), kosten (debiteurenopslagen, provisies) en risico (creditbase, zekerheden, convenanten, etc.). Niet alleen adviseert ICC over de verbetermogelijkheden, samen met u  arrangeren wij ook de herfinanciering van de bestaande financieringsfaciliteit.

Of het nu gaat om een naderende vervaldatum van  een clubdeal of gewenste aanpassing van onderdelen van de financiering, zoals tarifering, zekerheden of convenanten, het start altijd met een goede voorbereiding en een adviseur die uitstekend op de hoogte is van wat haalbaar is en wat de recente ontwikkelingen op financieringsgebied zijn. 

Zelf een verlengingsvoorstel aan de bank vragen leidt niet tot de meest optimale financiering. Een veel beter resultaat wordt bereikt door zelf in de ‘driver seat’ plaats te nemen en op basis van eigen strategie, wensen en realistische mogelijkheden een onderbouwde financieringsaanvraag in te dienen.

Aan de hand van een helder stappenplan ontzorgt ICC u in dit proces en realiseert zij de herfinanciering en gewenste uitbreiding. Hieronder hebben wij een aantal van deze stappen verder uitgewerkt.

Testimonials Debt & Capital

Royal Kaak, Koos Frowein (CFO)

"Ik raad ondernemingen aan om met ICC Consultants in zee te gaan als er een herfinanciering aan zit te komen. Door de inzet van deze prettige adviseurs zijn we tevreden over de onderhandeling én het goede resultaat."

Visscher-Caravelle, René van Dalfsen (CFO)

"Als ik dit traject zonder de hulp van ICC Consultants had gedaan, dan had ik wel om verbeterde condities gevraagd, maar waarschijnlijk niet gekregen op de belangrijkste punten."

DSV Zaden, Edwin van Sligter (MD)

"Door de snelheid en souplesse van ICC hebben we de financiering van onze bedrijfsuitbreiding gerealiseerd."

Whitepaper - in 8 stappen naar een optimale financiering

We behandelen ontwikkelingen in de financieringsmarkt, en hoe u in 8 stappen een optimale kapitaalstructuur - en financieringsvoorwaarden voor uw onderneming realiseert.