Overslaan en naar de inhoud gaan

Royal Kaak, Koos Frowein (CFO)

Royal Kaak

Brood is al eeuwen wereldwijd een belangrijke levensbehoefte. De Kaak Group verbindt het traditionele ambacht van broodbakken met moderne industriële bakkerijtechnologie. Hiermee ondersteunt men klanten met een compleet assortiment producten en diensten en een uniek concept van volledige service. De Kaak Group is een familiebedrijf en is werkzaam in Europa, Brazilië, Azië en Australië. 

Wat was uw financieringsuitdaging?

Koos Frowein, financieel directeur: "In onze tak van sport is er een garantielijn nodig zodra onze klant de eerste aanbetaling doet, doordat we groeien en daardoor meer klanten aantrekken hadden we een grotere garantielijn nodig. Een aantal jaar geleden heeft de Kaak Group een lastige tijd gehad, maar in meer recente jaren hebben we sterke cijfers laten zien. Daarom wilden we graag onze financiering uitbreiden tegen marktconforme voorwaarden, waaronder een lage rente. Een financiering die we nodig hebben om enerzijds te groeien en anderzijds toekomstbestendig te blijven. Bovendien wilden we niet elk jaar bij de kredietverstrekker aankloppen, waardoor de voorkeur uitging naar een financiering voor minimaal 4 jaar."

Uw samenwerking met ICC Consultants?

"We zijn heel tevreden over de consultants van ICC. Door de samenwerking kregen we een inkijkje in wat er in de markt gebruikelijk is. Daarnaast had ICC Consultants heel goed door hoe de Kaak Groep in elkaar zit als middelgroot familiebedrijf. De consultants Joost Clijsen en Marc van Dijk zijn pragmatisch, flexibel en ter zake kundig. Door samen te werken met de adviseurs van ICC kwam er meer druk te staan op de kredietverstrekkers, banken namen ons veel serieuzer omdat de voorstellen goed voorbereid en objectief waren."

"Door gedegen voorbereiding en goed ingestoken bankonderhandelingen hebben we het maximale eruit gehaald! Een garantielijn van 40 miljoen met een lage rente én een commitment van 4 jaar. Zonder de behendigheid van Joost en Marc hadden we een hogere rente, minder commitment en een kleiner garantiebedrag gekregen."

Strategisch partnerschap

Kaak Group blijft samenwerken met ICC door jaarlijks een update uit te laten voeren van het risicoprofiel. Daarmee is men verzekerd van het feit dat de kredietmarges, gegeven zekerheden en overige financieringsvoorwaarden scherp en actueel blijven tegen de dan geldende benchmarks in de financieringsmarkt.