Overslaan en naar de inhoud gaan

DSV Zaden, Edwin van Sligter (MD)

DSV Zaden Nederland is actief in graszaden voor voeder- en recreatiedoeleinden, bodemverbeteraars en groenbemesters, sorghum, granen en koolzaad.

Uitdaging

Edwin van Sligter, Managing Director van DSV Zaden: "Om de uitbreiding van onze bedrijfactiviteiten te ondersteunen en de service naar onze klanten te waarborgen hadden we extra magazijn en distributiecapaciteit nodig, om deze uitbreiding te financieren hebben we de ondersteuning van ICC Consultants ingeschakeld. We volgen al jaren de tweewekelijkse rente en valuta rapporten van ICC. Deze aanvullende financieringsbehoefte was een geschikt moment om de bestaande contacten om te zetten tot een concrete samenwerking."

Oplossing en resultaat

"Het is een pragmatisch traject geworden: we wilden graag de financiering afsluiten bij onze huisbank en hadden daardoor alleen behoefte aan een benchmark. We zijn tevreden over onze huisbank en wilden snel kunnen schakelen. 

"We ontvingen een duidelijk onderbouwde financieringsmemo van Joost Clijsen en Marc van Dijk. Deze professionals hebben ons veel werk uit handen genomen. Doordat ICC ruime kennis en ervaring inbracht over financieringsvormen en over marktconforme financieringsvoorwaarden, hebben we de financiering van onze bedrijfsactiviteiten soepel en gedegen kunnen realiseren."

Samenwerking met ICC Consultants

"Ik vind het heel prettig om samen te werken met ICC, we hebben korte lijntjes en we kunnen snel schakelen. Daarnaast heeft de samenwerking ons veel tijd bespaard. Door de snelheid en souplesse van ICC hebben de gewenste financiering gerealiseerd. 

Werkwijze ICC?

ICC ondersteunt al ruim veertig jaar directies bij strategische financieringsvraagstukken en bij het beheersen van renterisico's. Benieuwd naar onze werkwijze?