Overslaan en naar de inhoud gaan

Visscher-Caravelle, René van Dalfsen (CFO)

Visscher-Caravelle is een jonge en dynamische organisatie die zich richt op continue verbetering en uitbreiding van haar marktaandeel als leverancier van autovloermatten en textielproducten voor de auto-industrie. Met verkoopkantoren in landen over de hele wereld en productiefaciliteiten in Nederland, Polen en Australië, bieden ze een breed scala aan producten en activiteiten aan klanten over de hele wereld.

Uitdaging

René van Dalfsen, CFO van Visscher-Caravelle: ‘We hebben een ambitieuze bedrijfsagenda. Met onze afdeling Business Development blijven we doorgroeien en door ontwikkelen. Onze huidige financiering liep af en gezien onze ambities wilden we graag de beste internationale deal afsluiten."

Oplossing en resultaat

"Omdat we geloven in langdurige partnerships, wilden we graag de financiering als clubdeal afsluiten bij onze huidige banken: Rabobank en Banco Santander. Marc van Dijk en Joost Clijsen van ICC Consultants hebben ons hierbij ondersteund. Allereerst met een heldere analyse van onze financieringsmogelijkheden, inclusief het verbeterpotentieel ten opzichte van de huidige financiering."

"Vervolgens is er een termsheet opgesteld die we met de banken hebben gedeeld. Toen de banken met een tegenvoorstel kwamen, heeft ICC Consultants deze beoordeeld en getoetst op marktconformiteit. Ook kreeg ik de juiste input om de bankonderhandelingen mee in te gaan. Na twee onderhandelingsrondes met de banken hebben we een mooie verruiming van de voorwaarden gerealiseerd én kosten bespaard."

Samenwerking met ICC Consultants

"Ik vond het prettig om met een onafhankelijke partij als ICC Consultants samen te werken. Ze lopen niet de deur plat met een heel team van dure experts, maar ze zijn pragmatisch en zeggen waar het op staat. Daarnaast hebben ze veel kennis van zaken én ervaring in bedrijfsfinanciering."

"Als ik dit traject zonder de hulp van ICC Consultants had gedaan, dan had ik wel om verbeterde condities gevraagd, maar waarschijnlijk niet gekregen op de belangrijkste punten. Als je minder goed geïnformeerd gaat onderhandelen, ben je waarschijnlijk snel zo’n 15% duurder uit. Zo heb ik dus de kosten van ICC Consultants binnen een jaar terugverdiend!"