Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondstoffenrisico /
Pricing

Juiste deal tegen de juiste koers

GRONDSTOFFENRISICO > Strategie > Timing > Pricing > Doorlopend

Bijna geen enkel bedrijf weet precies wat ze aan hun bank of tegenpartij betalen voor het indekken van grondstoffen. Deze inkomsten voor de bank of tegenpartij worden in de koers verwerkt en zijn niet transparant. Is er wel een margeafspraak gemaakt dan is de vraag over welke koers de marge berekend wordt? Is dat de bied- of laatkoers, de mid price of een andere grondslag? Bij termijntransacties en andere instrumenten zoals de cilinder, call optie, enz.,  is het nog moeilijker vast stellen. 

ICC beschikt over dezelfde real-time pricingsystemen als de grootbanken en heeft inzicht in alle actuele grondstoffenkoersen en ook in de marges die banken en brokers verwerken in de koersen die u berekend krijgt. We kunnen deze terugbrengen tot marktconforme niveaus en besparingen realiseren die onze eigen adviesvergoeding overtreffen of voor een belangrijk deel terugverdienen.

Bent u nieuwsgierig wat u aan marge(s) betaalt? Neem contact op, we voeren graag een kosteloze margecheck uit op een aantal van uw transacties.