Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondstoffenrisico /
Timing

Kies het juiste moment om de markt in te gaan

GRONDSTOFFENRISICO > Strategie > Timing > Pricing > Doorlopend

Bijna alle bedrijven die grondstoffen kopen of verkopen kijken naar de prijsontwikkeling. De kunst is om een verwachte prijsbeweging mee te wegen bij het bepalen van de beste aan- of verkoopmomenten en de wijze waarop de grondstoffen gekocht of verkocht worden (spot, op termijn of een combinatie hiervan), zonder te verzanden in speculatief beleid gebaseerd op voorspellingen. Daarnaast bepalen bedrijfsmatige omstandigheden ook het moment waarop u grondstoffen aan- of verkoopt of indekt.

U probeert de bedrijfsmatige omstandigheden zo goed mogelijk te managen, maar u heeft zelf de tijd niet om de financiële markten op de voet te volgen. De analisten en adviseurs van ICC doen dit voor u. Zij volgen de wereldwijd toonaangevende research en wegen alle argumenten en scenario’s zorgvuldig tegen elkaar af. In hun reguliere updates/calls bespreken zij de meest waarschijnlijke scenario’s voor de betreffende grondstoffen op middellange termijn, inclusief de belangrijkste voor- en tegenargumenten. Onze relaties zijn zo in minder tijd beter geïnformeerd en kunnen goed onderbouwde beslissingen nemen.

Door met ICC samen te werken voegt u een team van grondstoffen-experts toe aan uw eigen team voor een fractie van wat het u zou kosten om deze mensen en systemen direct in uw organisatie te hebben. U heeft een goed geïnformeerde sparringpartner die helpt bij het maken van de vertaalslag naar een concreet en optimaal uitgevoerd grondstoffenbeleid.

Whitepaper - kosteloos downloaden

We behandelen belagrijke vragen - en overwegingen o.b.v. uw onderliggende grondstoffenrisico, de voor- en nadelen van verschillende hedging instrumenten incl. prijsvorming en sluiten af met een praktijk- en rekenvoorbeeld.