Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondstoffenrisico /
Strategie

In controle, volgens de laatste inzichten

GRONDSTOFFENRISICO > Strategie > Timing > Pricing > Doorlopend

De grondstoffenspecialisten van ICC ondersteunen en begeleiden veel (familie)bedrijven bij het managen van hun grondstofprijsrisico’s. ICC is hierbij de doorlopende adviseur en sparringpartner op de diverse terreinen van grondstoffenhedging. Aan het begin van de samenwerking brengen we uw grondstofrisico’s volledig in kaart. Welke grondstofrisico’s zijn er en wat is de doorlooptijd hiervan? Hoe komen ze tot stand? Wie is er verantwoordelijk voor het management ervan? Etc. We maken impactberekeningen bij diverse grondstofmarktscenario’s en beoordelen de huidige werkwijze. Uiteindelijk volgt er een helder overzicht met conclusies, aanbevelingen en ‘quick wins’. 

Als de best passende strategie  gekozen is, gaan we die vervolgens gezamenlijk uitvoeren. Ons enige doel daarbij is dat u zonder te speculeren betere/stabiele marges behaalt en lagere transactiekosten betaalt. U voert bij ons dus geen grondstoffentransacties uit. Dit blijft u doen bij uw eigen bank of tegenpartij, maar door onze inspanning wel tegen lagere tarieven. 

Vermoedt u dat het grondstoffenmanagement binnen uw organisatie verbeterd kan worden? Laat dan als eerste stap uw huidige werkwijze beoordelen door ons en neem contact op.

Whitepaper - kosteloos downloaden

We behandelen belagrijke vragen - en overwegingen o.b.v. uw onderliggende grondstoffenrisico, de voor- en nadelen van verschillende hedging instrumenten incl. prijsvorming en sluiten af met een praktijk- en rekenvoorbeeld.