Overslaan en naar de inhoud gaan

Valutarisico /
Pricing

Betere koersen bij uw eigen bank of valutabroker

VALUTARISICO > Strategie > Timing > Pricing > Doorlopend

Bijna geen enkel bedrijf weet precies wat ze aan hun bank of valutabroker betalen voor het kopen of verkopen van vreemde valuta. Deze inkomsten voor de bank of broker worden in de koers verwerkt en zijn niet transparant. Is er wel een margeafspraak gemaakt dan is het interessant  om te weten over welke koers de marge berekend wordt. Is dat de bied- of laatkoers, de mid price of een andere grondslag? Bij termijntransacties en andere valuta-instrumenten zoals de cilinder, flexible forward, winstdeler, enz., is het nog moeilijker vast te stellen. 

ICC beschikt over dezelfde real-time pricingsystemen als de grootbanken en heeft inzicht in alle spot- en termijnkoersen en ook in de marges die banken en brokers verwerken in de koersen die u berekend krijgt. We kunnen deze terugbrengen tot marktconforme niveaus en besparingen realiseren die onze eigen adviesvergoeding overtreffen of voor een belangrijk deel goedmaken. Stel u koopt 10 miljoen dollar op jaarbasis dan verdient u onze vergoeding al terug als u deze dollars door onze inspanning op het gebied van strategie, instrumentkeuze, timing en pricing tegen een EURUSD 0,0025 betere koers kunt kopen of verkopen. 

Bent u nieuwsgierig wat u aan marge(s) betaalt? Neem contact op, we voeren graag een kosteloze margecheck uit op een aantal van uw valutatransacties. 

Whitepaper - in 5 stappen naar een optimale afdekking van uw valutarisico's

We behandelen o.a. strategie, timing, pricing en het continue managen van uw posities.