Overslaan en naar de inhoud gaan

Valutarisico /
Strategie

Veel bedrijven lopen achter de valutamarkten aan

VALUTARISICO > Strategie > Timing > Pricing > Doorlopend

De valutaspecialisten van ICC ondersteunen en begeleiden veel (familie)bedrijven bij het managen van hun valutarisico’s. U voegt ons als externe specialisten toe aan uw team in de rol van  sparringpartner op alle terreinen van valutahedging. Aan het begin van de samenwerking brengen we uw valutarisico’s volledig in kaart. Welke valutarisico’s zijn er en wat is de doorlooptijd hiervan? Hoe komen ze tot stand? Wie is er verantwoordelijk voor het management ervan? Etc. We maken impactberekeningen bij diverse valutamarktscenario’s en beoordelen de huidige werkwijze. Uiteindelijk volgt er een helder overzicht met conclusies, aanbevelingen en ‘quick wins’. 

Als de best passende strategie gekozen is, gaan we die vervolgens gezamenlijk uitvoeren. Ons enige doel daarbij is dat u zonder te speculeren betere valutaresultaten behaalt en lagere transactiekosten betaalt. U voert bij ons dus geen valutatransacties uit. Dit blijft u doen bij uw eigen bank of valutabroker, maar door onze inspanning wel tegen lagere tarieven. 

Vermoedt u dat het valutamanagement binnen uw organisatie verbeterd kan worden? Laat dan als eerste stap uw huidige werkwijze beoordelen door ons en neem contact op. 

Whitepaper - in 5 stappen naar een optimale afdekking van uw valutarisico's

We behandelen o.a. strategie, timing, pricing en het continue managen van uw posities.